Pula: otvorena Histria, prodajna gospodarska izložba hrane i pića

Pula: otvorena Histria, prodajna gospodarska izložba hrane i pića Pula: otvorena Histria, prodajna gospodarska izložba hrane i pića
Gospodarska prodajna izložba Hrane i pića Histria na pulskoj tržnici (foto: Tatjana Kaštelan/HRT) Gospodarska prodajna izložba Hrane i pića Histria na pulskoj tržnici (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)
Gospodarska prodajna izložba Hrane i pića Histria na pulskoj tržnici (foto: Tatjana Kaštelan/HRT) Gospodarska prodajna izložba Hrane i pića Histria na pulskoj tržnici (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)
Gospodarska prodajna izložba Hrane i pića Histria na pulskoj tržnici (foto: Tatjana Kaštelan/HRT) Gospodarska prodajna izložba Hrane i pića Histria na pulskoj tržnici (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)
Gospodarska prodajna izložba Hrane i pića Histria na pulskoj tržnici (foto: Tatjana Kaštelan/HRT) Gospodarska prodajna izložba Hrane i pića Histria na pulskoj tržnici (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Gospodarska prodajna izložba Hrane i pića Histria, dobitnici priznanja za nove proizvode (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Na pulskoj tržnici otvorena je 26. prodajna izložba hrane i pića Histria, koju Županijska gospodarska komora Pula organizira s ciljem poticanja proizvodnje i promidžbe novih domaćih proizvoda. Dodijeljena su i priznanja Komore za nove inovativne proizvode.

Predstavljaju se izlagači iz cijele Hrvatske među kojima je 11 izlagača koji predstavljaju 14 novih proizvoda. Egzotično voće, ljuti chili umaci, medni pripravci, i suhomesnati proizvodi dio su proizvoda koje građani i turisti mogu kušati i kupiti.

Među dobitnicima priznanja za novi inovativni proizvod je Jovica Hardi iz Osijeka čiji je med proglašen najboljom znanstvenom inovacijom na svijetu 2015. godine.

Dva, tri puta godišnje posjetimo Pulu i tako plasiramo svoj proizvod, kaže Lidija Galjar iz Lekenika koja se bavi preradom ljekovitog bilja.

Nudi se i ekstra djevičansko maslinovo ulje; puno međunarodnih nagrada primila je Marija Vareško iz Velikih Vareški. A Goran Vuković iz Bijelog Brda predstavlja se domaćim rakijama i likerima. Vjekoslav Kopljar iz Osijeka nudi bućino ulje.

Svi su proizvodi nagrađivani za kvalitetu, novi na izložbi, a predstavljaju se po sajmovima i izložbama u zemlji i inozemstvu. Uz izložbeni dio na Histriji se održavaju i kuharske radionice, predavanja te okrugli stolovi.

Predsjednica Županijske gospodarske komore Jasna Jaklin Majetić i predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Gordana Deranja istaknule su važnost plasiranja i promocije domaćeg proizvoda.

Prodajna izložba hrane i pića Histria na pulskoj tržnici može se posjetiti do subote od 10 do 19 sati.

Opširnije poslušajte u nastavku.

IZVJEŠTAJ: U Puli otvorena Histria, prodajna gospodarska izložba hrane i pića

Marija Vareško iz Velikih Vareški, maslinovo ulje

Gordana Deranja, predsjednica HUP-a

Vjekoslav Kopljar iz Osijeka, bućino ulje

Jasna Jaklin Majetić, HGK Županijska komora Pula

Goran Vuković iz Bijelog Brda, domaće rakije i likeri

Lidija Galjar iz Lekenika, prerada ljekovitog bilja

Jovica Hardi iz Osijeka, med