Pula: ovog vikenda počeo vrhunac turističke sezone

Pula: ovog vikenda počeo vrhunac turističke sezone

Pula (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Ovoga je vikenda počeo vrhunac turističke sezone. U Istru je preko triju graničnih prijelaza Kaštela, Plovanije i Požana stiglo gotovo 467 tisuća gostiju - 9 posto manje nego u istom razdoblju lani. Promet je bio pojačan i u pulskoj Zračnoj luci u koju je sletjelo više od 20 tisuća putnika.

Mnogi od pristiglih gostiju odmarat će se i u Puli koja postaje sve prepoznatljivija na turističkoj karti. Iako su prvu polovicu srpnja obilježili minusi u noćenjima - u prvih šest mjeseci u Puli je bilo čak 7 posto više gostiju nego lani.

Turisti na pulskim ulicama razgledavaju turističke znamenitosti i uživaju u ne previše toplom ljetnom danu. Nekoć industrijski grad, Pula se posljednjih godina okrenula turizmu. I to uspješno, kaže direktorica pulske Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj.

Turistički rekordi u Puli obaraju se od 2010. godine. Usporedo s time raste i broj smještajnih kapaciteta. Od 2009. do danas broj kreveta porastao je s 2 tisuće 700 na čak 12 tisuća 700. Otvara se i sve više hostela te malih hotela. Ipak, u budućnosti treba više raditi na kvaliteti smještaja i ponude i to na način da turizam bude dobrobit za cijeli grad, dodaje Sanja Cinkopan Korotaj.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Pula: ovog vikenda počeo vrhunac turističke sezone