Pula: ponovno devastacija nadstrešnice

Pula: ponovno devastacija nadstrešnice

Foto: kolaž/Grad Pula/ustupljene fotografije

Nažalost, opet smo svjedoci neprimjerenog ponašanja pojedinaca koji devastiraju autobusne nadstrešnice. Nakon što su u prosincu 2020. godine zamijenjena stakla na devastiranoj nadstrešnici u Ulici Verudela kod skretanja za lučicu "Delfin“, nepoznati počinitelji ponovno su je uništili.

Grad Pula u priopćenju najoštrije osuđuje svaki oblik devastacije i otuđenja gradske imovine i apelira na svijest građana da takvo ponašanje nije prihvatljivo. Nadstrešnice se, kao i ostala uništena gradska imovina mora sanirati  proračunskim novcem, koji je novac svih poreznih obveznika i koji bi se trebao koristiti za ulaganja kojima se povećava standard življenja građana Pule.

Krajem 2020. godine zamijenjeno je više od 20 sigurnosnih stakala s držačima na nadstrešnicama javnog gradskog prijevoza na više lokacija na području Grada koja su, nažalost, većim dijelom bila devastirana neprimjerenim ponašanjem pojedinaca i za što je utrošeno 31.150,00 kuna.

Osim na nadstrešnicama, u posljednje vrijeme se posljedice vandalizma u većoj mjeri uočavaju  i na sportskim igralištima,  ormarićima za struju, podzemnim kontejnerima, ali i na raznoj urbanoj opremi kao i na građevinama koje se grafitiraju.