Pulska Škola za odgoj i obrazovanje proslavila 60 godina rada

Pulska Škola za odgoj i obrazovanje proslavila 60 godina rada

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Pulska Škola za odgoj i obrazovanje danas je prigodnim programom u Circolu obilježila 60 godina rada. 60 godina rada bila je prigoda da se mjerodavni osvrnu na rad ove odgojno - obazovne ustanove čiju su učenici danas izveli kazališnu predstavu na temu "Vile grade Arenu".

Škola za odgoj i obrazovanje Pula osnovana je 1958. godine kada ju je pohađalo 10 učenika, zaposlen je bio jedan posebni učitelj i ravnatelj. Nakon što se nalazila u Dačkom domu u autokampu Stoja te u Osnovnoj školi Stoja, Škola za odgoj i obarzovanje preseljena je 1970. godine na današnju lokaciju u Rovinjsku ulicu na Monte Zaru.

60 godina rada škola bila je prigoda da se mjerodavni osvrnu na rad ove odgojno - obazovne ustanove. Ravnateljica škole Višnja Popović istaknula je kako škola se trudi maksimalno uložiti u odgoj i obrazovanje učenika s određenim teškoćama. Da te teskoće, dodala je, prevaziđu na najbolji mogući način, da se socijaliziraju i budu aktivni i ravnopravni članovi društva.

Škola danas broji 82 učenika, a nudi osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje. Zaposlenici su edukacijski rehabilitatori, kineziolozi, logopedi, odnosno stručano osoblje, pojašnjava Višnja Popović. Istaknula je i kako je velika prednost škole što je sve usmjereno prema učeniku kao individualcu pa se sukladno tome i provodi odgojno i obrazovni program.