Pulski četvrtaši smislili pjesmu i kreativnu slikovnicu

Pulski četvrtaši smislili pjesmu i kreativnu slikovnicu

Foto: Jadranka Radetić-Ivetić/ustupljena fotografija

Učenici 4. a razreda pulske Osnovne škole Stoja u sklopu ovogodišnjeg Projektnog dana, zajedno - uz pomoć i na poticaj učiteljice smislili su pjesmu "Biba i Fran". Nakon toga su, koristeći nastali tekst, svi učenici radili na velikom, reprezentativnom primjerku slikovnice.

Pomoć u radu pružile su im razredna učiteljica Jadranka Radetić-Ivetić i knjižničarka Amadea Draguzet.

Kraj nastavne godine je za učenike i za učitelje, uobičajeno, ali svaki put novo iskustvo.

Za većinu razreda, to označava kraj jednog odgojno-obrazovnog rada i početak drugog. Za četvrtaše je to i kraj prvog dijela, a za osmaše kraj cjelokupnog osnovnoškolskog obrazovanja.

Zbog toga je uobičajeno da se ta dva "kraja" na poseban način obilježe. To je učinio i 4.a razred Osnovne škole Stoja u Puli.

Pri dolasku učenika u prvi razred, dočekala ih je pjesma koja uspoređuje život riba u moru i djece u školi i mnoštvo raznobojnih papirnatih ribica i čamčića. 

- Četverogodišnje školovanje se može usporediti s umijećem kormilarenja koje uključuje dobro poznavanje mora, a i poštivanja različitih prirodnih pojava, osobito vjetrova, ako se plovi jedrilicom. Slikovito možemo reći da učenici nauče jedriti morem zvanim škola, prilagođavati se valovima različite jačine, te se u ove početne četiri godine osnaže i steknu umijeće prilagodbe mirnom, ali i uzburkanom moru - kaže učiteljica Jadranka.