Pulsko gradsko vijeće o proračunu i aktualnim temama

Pulsko gradsko vijeće o proračunu i aktualnim temama

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Pulsko gradsko vijeće na sjednici koja traje trebalo bi prihvatiti proračun za iduću godinu u visini nešto višoj od 553 milijuna kuna. Sjednica je počela još u 11 sati, uobičajeno vijećničkim pitanjima.

Zašto nema više stanova za kadrove pulske Opće bolnice kad je to prioritet, zanimalo je HDZ-ovog vijećnika Mirka Jurkića koji je naveo i podatke da grad ima u vlasništvu 556 stanova od kojih je 67 neuseljivo a u 113 nekretnina stanari žive bespravno. Grad trenutno ne raspolaže sa slobodnim nekretninama, odgovorio je gradonačelnik Boris Miletić.

Izgradnja Islamskog centra osjetljivo je pitanje i na tome se radi, odgovorio je gradonačelnik Miletić na pitanje vijećnice Gordane Čakić iz Živog zida inače članice povjerenstva koje se bavi tim pitanjem. Gradonačelnikl je podsjetio kako je već bila određena lokacija za Centar ali mjesno stanovništvo nije bilo za to.

Što je s uklanjanjem eksplozivnim naprava na Valelungi, zanimalo je IDS-ovog Valtera Boljunčića. Postignut je dogovor s ministrima Krstičevićem i Božinovićem da se taj problem riješi a grad je spreman to i financirati ako država ne može, rekao je Boris Miletić.

Sutra završava javna rasprava o davanju pulskih plaža u koncesije za iduću godinu, pa su IDS-ovog vijećnika Ardemia Zimola zanimale pojedinosti kako ona napreduje. U odgovorima na desetak vijećničkih pitanja su i ona da radovi na proširenju groblja u Štinjanu napreduju brže od predviđenog te da će najavljeni natječaj za iznajmljivanje gradskih prostora biti objavljen sutra ili u petak ujutro. Uz to gradonačelnik se obvezao osobno ispitati postoji li mogućnost nižih cijena ulaznica za bazen i klizalište za obitelji s više djece.