Pulskom ulicom Sergejevaca postavljene umjetničke instalacije

Pulskom ulicom Sergejevaca postavljene umjetničke instalacije Pulskom ulicom Sergejevaca postavljene umjetničke instalacije
Foto: Grad Pula/ustupljena fotografija Foto: Grad Pula/ustupljena fotografija
Foto: Grad Pula/ustupljena fotografija Foto: Grad Pula/ustupljena fotografija

Foto: Grad Pula/ustupljena fotografija

Na Trgu Portarata predstavljen je izbor umjetničkih instalacija u sklopu novog gradskog programa Dođi u grad! – Vieni in città!, a sukladno raspisanom Javnom pozivu za predlaganje radova. Na poziv se prijavilo 15 autora, a odabrana su njih četiri.

Povjerenstvo, u sastavu Eros Čakić, Breza Žižović, Milan Marin i Robert Pauletta, izabralo je četiri rada.

Rad Matee Zeman „Krugovi“ predstavlja Istru u kroz četiri cjeline; žuta za povijest i znamenitosti, plava za pomorsku, crvena za zemlju i zelena za prirodu. „Meduze“ Katje Kliba inspirirane su zanimljivim morskim motivima koje je autorica prenijela u tekstilnom kontekstu i koje su bile izuzetno zahtjevne za realizaciju, dok je Igor Gustini autor „Rublja“, visećih elemenata u obliku šarenog predimenzioniranog rublja, motivom preuzetog iz običaja mnogih mediteranskih gradova. Rad akademske kiparice Roberte Weissman Nagy, zbog zahtjevnosti izvedbe, bit će  postavljen narednih dana.

Član Povjerenstva, kipar Eros Čakić izrazio je zadovoljstvo što manifestacija Dođi u grad! – Vieni in città! sadrži brojne umjetničke programe, osobito likovne, s vjerom da će se i u budućnosti nastaviti u ovom smjeru, podrškom umjetnicima i približavanjem umjetnosti posjetiteljima.