Putopisno predavanje "Putovanje u Međuzemlje"

Putopisno predavanje "Putovanje u Međuzemlje" Putopisno predavanje "Putovanje u Međuzemlje"
Stopiranje u Australiji (Foto: POU Buje/ustupljena fotografija) Stopiranje u Australiji (Foto: POU Buje/ustupljena fotografija)
Stopiranje u Omanu (Foto: POU Buje/ustupljena fotografija) Stopiranje u Omanu (Foto: POU Buje/ustupljena fotografija)

Prije putovanja (Foto: POU Buje/ustupljena fotografija)

Putopisno predavanje Tomice Kristića pod nazivom "Putovanje u Međuzemlje - autostopom od Hrvatske do Novog Zelanda" održat će se u 19 sati u Vijećnici Pučkog otvorenog učilišta u Bujama. Ulaz je slobodan.

Tomica Kristić je svjetski putnik, putopisac i avanturist. Njegovo posljednje putovanje započelo je u Hrvatskoj a četiri godine kasnije završilo na drugom kraju svijeta. Prešavši tako 40 000, kroz

25 država i 3 kontinenata, putovajući kopnenim putom gdje je koristio većinom autostop, Tomica je završio svoj Put u Novom Zelandu. Tomica je izdao i putopisnu knjigu “Putovanje u Međuzemlje”, a sadržaj koji se nalazi između korica će prezentirati kroz multimedijalno predavanje u knjižnici. “Putovanje u Međuzemlje” inspirativna je priča mladog putnika koji je odlučio slijediti svoje snove i krenuti na veliko životno putovanje. Ostavivši tako stari koncept života koji ga je vezao za sredinu u kojoj je odrastao, Tomica je napustio svoju sigurnu luku i zaputio se na drugi kraj svijeta, i to autostopom. Ovo putovanje nije obično putovanje već preobrazba jedne osobe koja se, hodajući po stazi života, svakim danom sve više mijenjala. Kako ni jedna staza nije ravna, već naprotiv, strmovita i vijugava, Tomica je na svom Putu doživljavao velike uspone i padove. Uranjao je tako u različite kulturne običaje i društvene raznolikosti, pješačio po prostranstvima Himalaje, stopirao kroz nekoliko tisuća kilometara veliku pustinju na Bliskom istoku, svjedočio spiritualnim inicijacijama, živio s budističkim monasima u Indiji, spavao po policijskim postajama diljem Azije, radio kao stažist u Bollywoodu... A svoja je iskustva pretočio u knjigu. Putovanje u Međuzemlje trajalo je tri godine i devet mjeseci, a knjiga je prvi dio nadolazeće trilogije i opisuje prvih petnaest mjeseci Tomičinog puta.