Rastu ulaganja u kampove - Istra danas nudi smještaj najviše kategorije

Rastu ulaganja u kampove - Istra danas nudi smještaj najviše kategorije

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Nekim turistima hoteli, nekima privatni smještaj, a za neke su kampovi- oaze odmora. Jer najčešće nimalo ne sliče nekadašnjima u kojima su vladali samo šatori i jedan sanitarni čvor na velikom prostoru. Otvaraju se privatni kampovi u kojima su kućice i smještaj najviše kategorije.

Peteročlana obitelj iz Nizozemske na dvodnevnom je odmoru u Istri. U kampu Polidor u Funtani. Kažu, privuklo ih je vrijeme, hrana, gostoljubivi ljudi, ali i četiri zvijezdice kampa. " Vrlo je čisto, ugodno, mali je kamp, ali za našu peteročlanu obitelj savršen".

Da upravo tako i bude, trudi se obitelj Ukušić koja se u ovu privatnu avanturu upustila prije sedam godina i već četvrtvu sezonu tijekom špice gotovo da i nemaju slobodne parcele ni kućice. Rade tijekom cijele godine što otkrivaju i turisti pa već dosad bilježe porast od sedam posto u odnosu na lani.

Da bi bilo tako, treba svake godine dodatno obogaćivati ponudu, ove su već uložili više od milijun kuna, kaže vlasnica kamp Federica Ukušić. Ističe kako su popločili cijeli kamp, uložili u plažu koju planiraju kandidirati za najljepšu plažu u Hrvatskoj. Uložili su dodaje ni u nove parcele, nove luksuzne kućice kućice, sanitarije.

Kućice s jacuzzijem. Ili ove od svega devet kvadrata za potpuni mir. Za svakoga ponešto. Tako i na plaži do koje vlakićem treba tek tri minute. Plaža je prigodna za i pse, obitelji s djecom.

I zanimljivo, problema s radnom snagom ovdje nema. Uz 15 stalno zaposlenih, tu je 35 sezonaca, vratili su se svi lanjski. Što se pokazalo dobitnom kombinacijom za ovaj obiteljski kamp, lani već proglašen najboljim malim kampom u Hrvatskoj.