Sa sve većim brojem nekretnina u Istri raste potreba za dizajnom interijera

Sa sve većim brojem nekretnina u Istri raste potreba za dizajnom interijera

(foto: Jurica Galoić/PIXSELL)

Žensko poduzetništvo u Istri svakim je danom sve jače. Vrijedne gospodarstvenice ostvaruju rezultate u svim branšama, a posebno su im dragi oni na međunarodnoj razini. Jedan od primjera jest dizajn interijera, koji se jako dobro nosi s uglednim svjetskim imenima.

Nekretnine se, unatoč korona krizi grade, niču, ističu u Cehu građevinara pri Obrtničkoj komori Istarske županije. Posla ima, a dizajn interijera nema granica. Uz ostale, u srcu Istre dizjn interijera razvijaju poduzetnice iz Pazina, koje svakim danom ostvaruju veći poslovni uspjeh. Djelatnost su pokrenule prije dvadeset godina, a danas obiteljskim biznisom jačaju ovu danas sve traženiju struku.

Uskladiti trendove, osobnost, želje i funkcionalnost nije lako, no zato postoji struka, kojoj treba vjerovati. Tvrde majka Davorka i njene kćeri Klaudia i Barbara Jurić iz Pazina, koje su dugogodišnji obiteljski obrt iz ugostiteljske djelatnosti preusmjerile u dizajniranje interijera. Stari obrt blizu pruge postao je stanica kreativnosti, kaže Klaudia Jurić koja je nakon Srednje umjetničke škole u Puli u Ljubljani završila modni dizajn. I vratila se u obiteljski biznis u Istru, nije ostala živjeti u inozemstvu, premda joj je to bila prvotna namjera.

Funkcionalnost interijera je na prvom mjestu, autentičnost i stil, ovisno o nekretnini, njezinoj povijesti ili namjeni, kaže Davorka Jurić. Priča počinje 2001. godine kada je Davorka uređivala svoj poslovni prostor. Najprije obrt, potom je 2003. osnovala svoju firmu, 2004. upisala Calegari u Labinu, talijansku školu za dizajn. A danas su tu i međunarodni uspjesi i suradnje, ali kada radiš ono što voliš nema granica, kaže Davorka.

Davorka i Klaudia s obitelji, sestrom Barbarom i suprugom, rade vrijedno i tiho. No, danas obilježavaju dvadeset godina rada u ovoj branši, koja je nekada bila nepoznanica, a danas ključna u opremanju i dizajniranju prostora.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Sa sve većim brojem nekretnina u Istri raste potreba za dizajnom interijera