Šetnja "Šišanske legende" - prijave u tijeku

Šetnja "Šišanske legende" - prijave u tijeku Šetnja "Šišanske legende" - prijave u tijeku
Palača Frezza (Foto: TZ Ližnjan/ustupljena fotografija) Palača Frezza (Foto: TZ Ližnjan/ustupljena fotografija)
Šišanski zmaj (Foto: TZ Ližnjan/ustupljena fotografija) Šišanski zmaj (Foto: TZ Ližnjan/ustupljena fotografija)
Skulptura Monte Madonne akademskoga kipara Tihomira Hodaka (Foto: Klaudio Grbac/ustupljena fotografija) Skulptura Monte Madonne akademskoga kipara Tihomira Hodaka (Foto: Klaudio Grbac/ustupljena fotografija)

Šišan, crkva sv. Feliksa i Fortunata (Foto: TZ Ližnjan/ustupljena fotografija)

Subota 19. lipnja idealan je dan za upoznavanje Šišana i priče o tom nekad prosperitetnom i bogatom mjestu. Kroz interpretacijsku šetnju "Šišanske legende" koja započinje u 18 h na trgu u Šišanu posjetitelji će krenuti na putovanje kroz šišansku povijest, običaje i legende o zmaju, križu i konjima.

Tekst i režiju šetnje potpisuje Petra Bernarda Blašković, a uprizorit će je glumci Sedina Cerovac, Dejan Gotal i Ivona Bulešić. Posjetitelje očekuje “predstava kroz šetnju” temeljena na knjizi koju je početkom 20. stoljeća napisao svećenik, istraživač i pisac Valeriano Monti Cenni storici di Sissano, a suradnik na realizaciji šetnje bio je čuvar šišanske baštine Claudio Grbac.

Broj sudionika je ograničen do maksimalno 35 osoba te su prethodne prijave obvezne. Zainteresirani se mogu prijaviti putem e-mail adrese TZO Ližnjan na info@liznjaninfo.hr ili na broj telefona 052/578 426.

Propustite li ovo upoznavanje Šišana od 12. srpnja do 31. kolovoza na raspolaganju su besplatna stručna vođenja na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku po mjestima općine Ližnjan s početkom u 10 h, Ližnjana (ponedjeljkom), Nezakcija (utorkom) i Muntića (srijedom), i Šišana (četvrtkom).

Natali Palko Zirdum, direktorica Turističke zajednice Općine Ližnjan