SIK uputio otvoreno pismo premijeru Andreju Plenkoviću

SIK uputio otvoreno pismo premijeru Andreju Plenkoviću

foto: Dragan Turina/HRT

Oko stanja u Uljaniku otvoreno pismo premijeru Andreju Plenkoviću poslao je jutros Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije. Premijera pitaju zašto nije obranio jedinog ministra koji se zalaže za rad, za industriju i očuvanje brodogradnje u Istri i Primorsko goranskoj županiji.

Silan trud i energiju uložio je ministar Darko Horvat u analizu cjelokupne problematike Uljanika te se uhvatio u koštac s onime što nije napravio niti jedan ministar dosada, kažu u Sindikatu. Pitaju i što je jeftinije stečaj ili restrukturiranje i da li neki koji su sudjelovali u davanju garancija Uljaniku, a nisu nadzirali na što i kako se troše novci imaju pravo sada tražiti da im ministar Horvat polaže račune? Premijera pozivaju da stane iza svog ministra, brani njegove stavove i preuzme odgovornost.

Vama ne treba suglasnost koalicijskih partnera za donošenje Odluke o restrukturiranju Uljanika. Odluku donosi Vlada RH, kažu u Sindikatu Istre , Kvarnera i Dalmacije napominjuću kako u protivnom, imamo pravo sumnjati da je sve ovo do sada bio IGROKAZ; da se namjerno odugovlačilo s donašanjem Odluke, te da spas ULJANIKA nikada nije bio prioritet, već da je u interesu drugih lobista Uljanik žrtvovan za „nekretninski" biznis.