Smjene u pulskoj Bolnici nemaju veze s Hitnim prijamom

Smjene u pulskoj Bolnici nemaju veze s Hitnim prijamom

Irena Hrstić, ravnateljica OBP (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Razlog smjene šefa kirurgije i anesteziologije Opće bolnice Pula Nadomira Gusića i Aleksandra Šuputa nije kriza liječnika na Objedinjenom hitnom bolničkom prijamu Bolnice (OHBP). Rekla je novinarima ravnateljica pulske bolnice Irena Hrstić.

Razlog smjene nije neodrživa situacija na Hitnom prijamu već je sasvim druge prirode, kaže nam ravnateljica Opće bolnice Pula Irena Hrstić.

Na pitanje koji je bio razlog smjeni dvoje liječnika pročelnika odjela kirurgije i ansteziologije Nadomira Gusića i Aleksandra Šuputa Hrstić odgovara: „Mislim da medijski nije potrebno razlagati razloge smjene ali ono što se povlači po medijima, organizacija rada u OHBP-u nije bio neposredni razlog smjene dvoje liječnika u bolnici.“.

Nakon dugo vremena na natječaj za rad u pulskoj Bolnici javilo se troje kandidata, dvoje iz Istre i jedna osoba iz Zagrebačke županije. Radit će na određeno vrijeme i vidjet ćemo što će biti s trajnim zapošljavanjem, pojašnjava Hrstić.

Da bolnica ima problema svi znaju. Trajno informiramo o nedostatku financijskih sredstava i činjenicu da se kroz preniski limit pulska Bolnica sustavno zakida, da se zbog loše zakonske regulative ne mogu osigurati nužno neophodni kadrovi, da je problem hitnog prijema ponajveći i da zbog njega svi zaposlenici imaju dodatni teret na čelu s ravnateljicom, stoji u izjavi Predsjednika Upravnog vijeća Opće bolnice Pula Valerija Drandića.

Novi su voditelji dvaju odjela vršitelj dužnosti, pročelnik službe Renato Vidos na kirurgiji, te pročelnica službe za anesteziju, vršiteljica dužnosti Lada Kalagac.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Smjene u pulskoj Bolnici nemaju veze s Hitnim prijamom