Snijeg zabijelio središnju Istru, najviše Pazinštinu

Snijeg zabijelio središnju Istru, najviše Pazinštinu

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Više od 25 centimetara snijega palo je i u središnjoj Istri. Županijski centar 112 zaprimio je dojave o padu grana, telefonskih stupova i odronju kamenja. Na dijelu cesta proglašeni su zimski uvjeti, a zimske službe Istarskih cesta su na terenu.

Tijekom jučerašnjeg dana, zbog snježnih oborina u Istri, Županijski centar 112 zaprimio je nekoliko dojava o padu grana na prometnice, odronu kamenja, padu telefonskog stupa. Više teretnih i osobnih vozila ostali su zaustavljeni na cestama i to na području Pazina, Gračišća i Žminja. Zaprimljeno je više dojava građana o nestanku električne energije na području Vodnjana,Svetvinčenta, Karojbe, Višnjana, Vižinade, Gračišća, Svetog Petra u Šumi, Žminja, Pazina.

Radi snijega na kolnicima na području središnje Istre te na Istarskom ipsilonu u popodnevnim satima proglašeni su zimski uvjeti.

Snijeg je u središnjoj Istri, Pazinštini te Ćićariji i Učki jutros prestao padati, a tijekom dana očekuje se postupno razvedravanje. No zbog niskih temeparatura koje se očekuju noćas još su mogući led i poledica na prometnicama, pa se vozače poziva na oprez.