Stjepan Hauser održao koncert u pulskoj Areni

Stjepan Hauser održao koncert u pulskoj Areni

(foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Violončelist Stjepan Hauser nastupio je sinoć u pulskoj Areni pred oko pet tisuća posjetitelja. Na programu su bila djela klasične, filmske i popularne glazbe. Izveo ih je uz gostujuće soliste te pratnju Zagrebačke filharmonije.

Kako je i obećao, svjetski poznati violončelist Stjepan Hauser, svojem je gradu pružio glazbenu večer za pamćenje. Program sastavljen od poznatih opernih arija poput Puccinijeve "O mio babino caro" i Belinijeve "Casta dive", zatim klasičnih komada kao što je Beethovenova "Mjesečeva sonata" ili pak teme iz mjuzikla "West side story", oduševio je publiku.

Svojom virtuoznošću Arenu su osvojili i ostali gosti, američka violinistica Caroline Campbell, uzbekistanska pijanistica Lola Astanova te ruska harmonikašica Ksenija Sidorova, uz sigurnu i suptilnu pratnju Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića. Dobro raspoloženi Stjepan Hauser zahvalio je rodnom gradu na lijepom prijemu još jednom pokazavši da osim što je vrhunski glazbenik ima i sjajnu komunikaciju sa svojom publikom.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Stjepan Hauser održao koncert u pulskoj Areni