Studenti Istarskog veleučilišta brzo do posla na tržištu rada

Studenti Istarskog veleučilišta brzo do posla na tržištu rada

(foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)

Istarsko veleučilište, odnosno bivša pulska Politehnika novu akademsku godinu dočekala je spremno. Nastava počinje ovoga tjedna, a studenti, njih oko 150, zadovoljni su dobivenim znanjem koje im omogućuje da bez većih problema nakon završetka studija pronađu posao.

Sara Krhasanović apsolventica je na Istarskom veleučilištu. Nakon srednje elektrotehničke škole u Puli, upisala je smjer politehnika. I to joj je, kaže, dalo potrebna znanja za rad u nekoj od istarski tvrtki koje se bave istraživanjem kvalitete.

I Miško Maculić Tomičić dobro se snašao s diplomom Istarskog veleučilišta. Ponosan je vlasnik marketinške tvrtke. Imamo nazovimo agenciju za oglašavanje, izradu web stanica, pišemo sadržaje za druge, optimizacija sadržaja...

Lanjski problemi s poslovanjem i promjenom nekoliko dekana nisu se odrazili na studente. Osiguran im je normalan tijek nastave i ispitni rokovi, a mnogi su studij priveli kraju pa će Istarsko veleučilište krajem godine imati prvu promociju diplomiranih studenata.

Interes za četiri programa koje nudi Istarsko veleučilište ove je godine bio dobar. Najveća je prednost rad u malim skupinama što omogućuje individualiziran pristup nastavi. Statistika kaže da čak 90 posto tamošnjih studenata nakon završenog studija pronađe posao.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Studenti Istarskog veleučilišta brzo do posla na tržištu rada