Suradnja osječkog i pulskog sveučilišta i porečkog Instituta

Suradnja osječkog i pulskog sveučilišta i porečkog Instituta Suradnja osječkog i pulskog sveučilišta i porečkog Instituta
Željko Turkalj Željko Turkalj

(foto: Alen Šverko/HRT)

Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Jurja Dobrile u Puli te Institut za poljoprivredu i turizam iz Poreča potpisali su u Puli sporazum o zajedničkoj suradnji na ustroju Ureda za znanost, studije i cjeloživotno učenje.

To je prvi put u Hrvatskoj da se na takav način povezuju visokoškolske i znanstvene institucije, a suradnja otvara mogućnost širenja kapaciteta i prijavljivanja zajedničkih projekata cjeloživotnog učenja.

Istaknuo je Željko Turkalj, rektor osječkog sveučilišta dodajući kako njihovo sveučilište ima 80-ak programa cjeloživotnog učenja, koji će putem ovoga ureda biti dostupniji. Također je istaknuo kako će se ovakvom suradnjom prvi put u Hrvatskoj pokrenuti razmjena studenata i profesora između nacionalnih sveučilišta. To bi studentima, primjerice, omogućilo da dio studentskih obveza, odnosno predavanja i polaganja ispita, odrade na drugom sveučilištu, ili u Puli ili u Osijeku.

Poslušajte izjavu i pogledajte fotogaleriju.