Suzana Ursić dobitnica nagrade Društva glazbenih i plesnih pedagoga

Suzana Ursić dobitnica nagrade Društva glazbenih i plesnih pedagoga

Foto: kolaž/Umjetnička škola Poreč/ustupljena fotografija

Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga i ove godine dodijelilo je Godišnje nagrade. Među dobitnicima je i učiteljica Umjetničke škole Poreč Suzana Ursić. Nagrade su dodijeljene u dvorani GU Elly Bašić u Zagrebu 18. veljače.

Suzana Ursić već 31 godinu radi u Umjetničkoj školi Poreč. Prijašnjih godina predavala je solfeggio, od najmlađeg predškolskog uzrasta – glazbeni vrtić i pripremne razrede, do školskog uzrasta - zbor, komornu glazbu i klavir, a danas predaje klavir. Kao dugogodišnja korepetitorica sudjelovala je na mnogim natjecanjima u Hrvatskoj i u inozemstvu te je redovito i sama nastupala na koncertima, gostovanjima, obljetnicama, susretima zborova. Njezin rad s učenicima prepoznalo je i Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga.

Idejni je utemeljitelj i jedan od organizatora "Dana glasovira" pri Umjetničkoj školi Poreč koji se održavaju od 2008. godine, a u sklopu kojih kreira različita zanimljiva događanja: pijanističke recitale, promocije knjiga, seminare, koncerte učenika Škole, tematske koncerte, koncerte obljetnice, glazbena okupljanja mladih nagrađivanih pijanista regije i šire, natjecanje "Pianoforte". "Dani glasovira" osmišljeni su za afirmaciju mladih klavirista, okupljanje vrhunskih klavirista i pedagoga iz cijele Istre i šire, druženje i razmjena iskustava između profesora klavira koji dolaze iz različitih glazbenih škola Hrvatske i Slovenije.

Od MZOŠ-a i AZOO-a dobila je Priznanje za izvrsne rezultate i osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju u školskoj godini 2007./2008., te Zahvalnicu za izvrsne rezultate u radu s učenicima. Temeljem rezultata rada 2014. godine napredovala je i promovirana u zvanje učitelj savjetnik, što je obnovljeno 2019. godine.