Tenis u Umag privukao brojne turiste

Tenis u Umag privukao brojne turiste

(foto: Igor Soban/PIXSELL)

Umag je ovih dana zabilježio milijunto noćenje. Tenis je privukao brojne turiste iz cijeloga svijeta, jer na 29. „Turniru Plava Laguna Croatia Open Umag" uz vrhunski tenis ni turistička ponuda ne zaostaje.

Gosti pristižu, očekivanja su velika, a poslijepodne kreće i središnji sportski dio programa. Naime, nakon egzibicijskog u subotu te jučerašnjih kvalifikacijskih, mečevi glavnog turnira do subote će se igrati u poslijepodnevnom od 17 te u večernjem terminu od 20 sati.

Gostiju je u Umagu očekivano, sve više, a vrhunac se očekuje idućeg vikenda na finalu Turinira, ističe Loretta Krota iz Turističke zajednice Umaga. Ovogodišnji nam turnir donosi više igrača iz Italije, ali i iz susjedne Slovenije, ističe Krota.

Uz vrhunske teniske mečeve, tradicionalno je tu bogata gourmet ponuda i glazbeni party program. Za svakoga po nešto, naša 'Taste Istria', lokalni proizvodi, vina, sirevi, restorani, ciklus koncerata, zabave neće nedostajati.

Od početka godine do danas Umag broji oko milijun i 30 tisuća noćenja. Dok dnevno u Umagu ovih dana boravi oko trideset tisuća turista.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Tenis u Umagu privukao brojne turiste