Tom Jones napunio pulsku Arenu

Tom Jones napunio pulsku Arenu

foto: J. Šebelić

U prepunoj i rasplesanoj pulskoj Areni sinoć je koncert održao legendarni Tom Jones.Turneju nastavlja večeras u njemačkom Meersburgu, u subotu je u škotskom Glasgowu, a u rujnu i listopadu nastupa u Sjedinjenim Državama.

Zašto Dilajla, moja Dilajla, dupkom puna Arena u Puli pjevala je zajedno s Tomom Jonesom njegov hit iz 1968. godine. Redale su se uspješnice 77-godišnjeg Velšanina, koji je po svemu sudeći još uvijek u punoj pjevačkoj snazi. Podsjetio je i na svoje početke, kada je kao 15-godišnji tvornički radnik upoznao svoju suprugu s kojom je bio u braku punih 59 godina, pa na prijateljstvo s Elvisom Presleyjem u Los Vegasu.

Sir Tom Jones priznao je da mu je u Puli lijepo, možda malo toplije nego pred pet godina kad je kao i sinoć posve ispunio stari rimski amfiteatar.

U sat i pol otpjevao je sve svoje hitove, one iz šezdesetih i one iz drugog, povratničkog dijela svoje duge karijere, pažljivo uskladivši repertoar. Gospel, country, rock'n'roll, blues i pop - publika u Puli voli Toma Jonesa i čitavo je vrijeme pjevala, a od polovice nastupa i plesala s njim.

Kako je i sam rekao, predstavljajući pred kraj koncerta svoj band, planira još dugo, dugo godina nastupati, što mu svi od srca želimo. 

Poslušajte prilog. 

Tom Jones