Turisti u velikom broju doputovali u Istru

Turisti u velikom broju doputovali u Istru

Pula (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Iza nas je jedan od udarnih turističkih vikenda. Sezona je na samom vrhuncu, a Istra bilježi turističke rezultate bolje od prošlogodišnje, rekordne godine. Vrlo je gust promet i veliki priljev vozila bio ovih dana na cestama prema moru.

U Istru je samo ovoga vikenda preko triju graničnih prijelaza Kaštelan, Požana i Plovanije ušlo 256 tisuća i 875 turista. Turistička zajednica i Hrvatski autoklub ovoga su vikenda brojnim turistima koji su ušli u našu zemlju na graničnim prijelazima dijelili vodu kao okrjepu i zahvalu za odabir hrvatskih destinacija. Možemo biti prezadovoljni, rekao je Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istarske županije.

Istra uz izvrsnih šest mjeseci kada smo imali deset posto bolji rezultat, Istra u srpnju bilježi dva posto bolji rezultat u odnosu na lani, kada smo lani imali gotovo rekordno. A moram i spomenuti da Istra uz još dvije županijske turističke zajednice na priobalju bilježi pluseve, svi ostali imaju čak i mali minus.

Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice ističe kako hrvatski turizam znatno napreduje. Ovwe godine išli smo s brendiranom vodom 'Hrvatska puna života'. Uz to imamo letke kojima promoviramo zdravstveni turizam, welness i sve što može biti interesantno i u mjesecima koji nisu vezani uz glavnu turističku sezonu, ističe Staničić.

Neki su turisti vrlo brzo prešli granični prijelaz Plovaniju dok su drugi čekali i sat vremena. Ipak, kažu, drago im je što su odabrali Istru za odmor.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Turisti u velikom broju doputovali u Istru