Turističke gastro manifestacije u svakom kutku Istre

Turističke gastro manifestacije u svakom kutku Istre

Srednjovjekovni festival u Svetvinčentu (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

U Istri se i ove subote održava niz manifestacija, koje su usmjerene jačanju turističke ponude, uz edukaciju i prezentaciju lokalnih običaja i delicija. Nakon sinoćnjega snažnog nevremena praćenog olujnim vjetrom, grmljavinom i pljuskovima, manifestacije se nastavljaju.

U Galižani će se večeras održati gastronomska večer, koja je ove godine stigla do 13. izdanja. Dolazak su potvrdili članovi Zajednice Talijana Lipika i Bala. Cilj je valorizacija i promocija tipičnih galižanskih delicija.

U Fažani večeras tradicionalna Fešta od sardela. Gastro-zabavna turistička manifestacija tijekom koje se prezentiraju fažanske ribarske prošlosti i sadašnjosti. Kao što sam naziv kaže, bit će to bogata gastro ponuda od sardela.

A u Svetvinčentu i danas traje Srednjovjekovni festival. Viteški tabori svoja vrata otvaraju u 18 sati. Povijesne bitke, edukacija, prezentacija Srednjega vijeka uz zabavu i gastro program dio su Festivala koji traje i sutra.

U Ližnjanu večeras tradicionalna Ližnjanska noć, dan je sela Puntera u Barbanu. A u Pazinu RIM - pučka fešta uz zabavno-sportski program na tamošnjem Trgu slobode.