Tužna vijest, napustio nas je Drago Orlić

Tužna vijest, napustio nas je Drago Orlić

(foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Književnik, pjesnik, jedan od urednika priloga 'La kost' Glasa Istre, urednik brojnih knjiga, kulturni djelatnik. U 73. godini života, nakon duge bolesti, zauvijek nas je napustio Drago Orlić. Rođen je 1948. u selu Mandelići, Općina Svetvinčenat. Završio je gimnaziju i Pedagošku akademiju u Puli.

U svom bogatom radu, uz ostalo, objavio je brojne pjesničke zbirke, začetnik je i promotor niza društvenih i kulturnih inicijativa, suautor je pjesničko-likovnih mapa, pripremao je novi broj godišnjaka "Jurina i Franina" čije je uređivanje preuzeo prije tri godine. Brojne su njegove pjesme uglazbljene.

Prema podacima Glasa Istre, s kojim je dugo godina surađivao, "Orlićeva prva kozerija s potpisom Lakodelca napisana je 6. lipnja 1977. u tadašnjem porečkom mjesečniku "30 dana". Zatim su se od 1985. objavljivale u Porečkom glasniku, u njegovoj humoristično-satiričnoj rubrici La kost. Na proljeće 1993., s cijelom ekipom La kosti, Lakodelac je prešao u Glas Istre, gdje je čitatelje uveseljavao svakog četvrtka s cijelom galerijom likova kao što su kuma Jage, Hans, unuci Samanta i Marko, kćerka vegeterijanka i tetac Gašpar."