U Hrvatski sabor ušla 3 IDS-ova zastupnika

U Hrvatski sabor ušla 3 IDS-ova zastupnika

Boris Miletić (Foto: Srećko Niketić /PIXSELL)

HDZ je pobjednik parlamentarnih izbora! Osvojio je 66 saborskih mandata, dok je težak poraz doživjela Restart koalicija osvojivši 41 mandat. Domovinski pokret sa 16 mandata postaje treća snaga u Saboru, a Most će imati 8 zastupnika.

Iznenađenje je koalicija platforme Možemo sa 7 osvojenih mandata dok je Stranka s imenom i prezimenom osvojila 3 mandata. Po jednog zastupnika imat će  Reformisti te HNS. U Saboru više neće biti stranka Milana Bandića i Živi zid. Najbolji rezultat koalicija Restart ostvarila je u 8-oj izbornoj jedinici. U Hrvatski sabor na njihovoj je listi u Sabor ušlo 8 zastupnika, među kojima su i 3 IDS-ova i jedan HSU-ov. HDZ je osvojio 4 mandata a po jedan Možemo! i Most. Poslušajmo kako je neslužbene rezultate izbora komentirao čelnik IDS-a Boris Miletić:

Dodajmo tome da nakon teškog poraza Restart koalicije na izborima, Davor Bernardić odlazi s mjesta predsjednika SDP-a. Bernardić je to objavio nakon sjednice Predsjedništva stranke, najavljujući da će unutarstranački izbori biti raspisani možda već idući tjedan, a on se na njima neće kandidirati. Predsjednik je uvijek najodgovorniji, poručio je Bernardić