U Puli Međunarodna znanstvena konferencija "Future World by 2050"

U Puli Međunarodna znanstvena konferencija "Future World by 2050"

Konferencija Future World by 2050 (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

U Pulskom hotelu Histria počela je Međunarodna znanstvena konferencija „Future World by 2050“ – „Budućnost svijeta do 2050-e". O gospodarstvu do 2050. jutros su govorili ugledni znanstvenici i gospodarstvenici iz zemlje i inozemstva.

O trojstvu religije, filozofije i ekonomije govorio je profesor Soumitra Sharma. S aspekta civilizacije pro futuro moramo voditi računa o nekim povijesnim činjenicama koje su odredile dosadašnji razvoj. Inertnost društva za svoju sudbinu je tipičan primjer tehnološkog doba, kaže profesor Sharma. Digitalna era deprivatizira društvo, postajemo robovi tehnologije i predviđam, borba između čovjeka i stroja će biti perspektiva, zaključio je prof. Sharma.

Bilo je riječi o Inovacijama, prilikama i izazovima financijskih sustava – o tome je izlagao profesor Navwaizsh Mirza iz Dubaija. O poduzetničkim inkubatorima i poticanju inovacija u mentoriranju start-upova govorila je gošća iz Izraela, profesorica Daphna Kariv. Dekanica pulskog Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Danijela Križman Pavlović istaknula je kako znanstvenici već sad nastoje dati odgovor na pitanje na koji način će se razvijati gospodarstvo.

Organizator je Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, a konferencija traje i sutra. Od devet sati na rasporedu su paneli o inovacijama, poduzetništvu i financijskom sustavu, a izlagat će profesori, istraživači i predstavnici realnog sektora.

Opširnije poslušajte u nastavku.

U Puli Međunarodna znanstvena konferencija "Future World by 2050"

Prof.dr.sc. Danijela Križman Pavlović, dekanica FET-a

Prof.dr.sc. Soumitra Sharma, izlagao o trojstvu religije, filozofije i ekonomije