U Puli o primjeni Opće uredbe o zaštiti podataka

U Puli o primjeni Opće uredbe o zaštiti podataka U Puli o primjeni Opće uredbe o zaštiti podataka
Savjetovanje o zaštiti podataka u Puli (foto: Tatjana Kaštelan/HRT) Savjetovanje o zaštiti podataka u Puli (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Savjetovanje o zaštiti podataka u Puli (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

U Županijskoj gospodarskoj komori u Puli održano je savjetovanje o temi „Modernizacija zakonodavstva o zaštiti podataka – GDPR u sustavu turističkog sektora“. Okupili su se istarski hotelijeri, predstavnici putničkih agencija i turističkih zajednica.

Bilo je riječi o usklađivanju sa zahtjevima Uredbe o zaštiti osobnih podataka. Opća uredba o zaštiti podataka – popularno nazvani GDPR u zemljama članicama Europske unije stupa na snagu 25. svibnja. Odnosi se na sve građane.

Ipak, današnje savjetovanje bilo je usmjereno turističkom sektoru. Igor Vulje, načelnik Službe za nadzor i Središnji registar Agencije za zaštitu osobnih podataka, pojasnio je turističkim djelatnicima kako primijeniti Uredbu u poslovanju.

Svaki iznajmljivač, društvo ili agencija imaju djelatnike, suradnike čiji su osobni podaci u dosegu zakona odnosno uredbe o zaštiti osobnih podataka. Smjernice za njezinu primjenu nalaze se na internetskim stranicama Europske komisije odnosno na stranicama Agencije za zaštitu osobnih podataka.

Opširnije poslušajte u nastavku.

U Puli o primjeni Opće uredbe o zaštiti podataka