U Puli večeras izložba 'One band. One Vision. Laibach Landscapes 96/19'

U Puli večeras izložba 'One band. One Vision. Laibach Landscapes 96/19'

Izložba One band. One Vision. Laibach Landscapes 96/19 ne kreće bez razloga iz Pule (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

U pulskoj galeriji Makina večeras se otvara izložba, točnije, prvi postav obilježavanja četrdeset godina djelovanja svjetski poznatog kolektiva Laibach. Otvara se u 21 sat, a moći će se razgledati do kraja rujna. Rezultat je to dugogodišnjega kreativnog rada i nije slučajno da kreće baš iz Pule.

Riječ je o posebnoj izložbi koja kreće iz Pule jer prijateljstva rađaju divne stvari, ističe kustosica izložbe Paola OrlićNaime, naš Hassan Abdelghani, voditelj galerije Makina, ima tu čast da 'nulta postaja' obilježavanja četrdeset godina kontinuiranog djelovanja svjetski poznatog kolektiva Laibach počinje upravo iz Pule, dodaje Orlić.

Izložba je naslovljena 'One band. One Vision. Laibach Landscapes 96/19', jer se odnosi na djelovanje od '96. godine do 2019. i radi se o video radovima Saše Podgoršeka i kolektiva Komposter u kojemu su Akaša Bojić i Luka Umek. Riječ je o slovenskim umjetnicima mlađe generacije iza kojih stoje fantastični vizuali koji prate Laibach ne samo po koncertima već i u atraktivnim videospotovima.

Kampanja odnosno izložba obilježavanja četrdeset godina Laibacha počinje u galeriji Makina u 21 sat, a moći će se razgledati do kraja rujna. Večeras će specijalni gost biti Ivan Novak iz grupe Laibach a održat će se i posebna projekcija iz galerije, na bočnoj fasadi gradske palače na pulskom Forumu.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Paola Orlić, kustosica izložbe 'One band. One Vision. Laibach Landscapes 96/19'