U Puli vojska i turizam ne idu zajedno, upozorio čelnik IDS-a Boris Miletić

U Puli vojska i turizam ne idu zajedno, upozorio čelnik IDS-a Boris Miletić

(foto: Robert Anić/Pixsell)

Čelnik IDS-a Boris Miletić na saborskom 'aktualcu' oštro se usprotivio najavama o reaktivaciji bivšeg vojnog aerodroma pored Pule u vojne svrhe, poručivši kako vojska i turizam ne idu zajedno, na što ga je premijer Andrej Plenković uputio na dijalog s Ministarstvom obrane.

Boris Miletić je premijera pitao o stavu Vlade oko područja bivšeg vojnog aerodroma s obzirom da je, podsjetio je, prije šest godina MORH proglasio to područje vojno besperspektivnim, pa su i jedinice lokalne samouprave mijenjale prostorne planove zbog interesa potencijalnih ulagača visokotehnološke industrije.

Premijer Andrej Plenković je istaknuo kako je ovo jedini preostali objekt HV-a i Oružanih snaga u posjedu Ministarstva obrane u Istri pa je potrebno krenuti u dijalog s MORH-om i vidjeti na koji se način danas promišlja o potrebama u vezi zračne luke.

"Vlada ima poruku dijaloga s obzirom da je koncept MORH-a i Vlade da prisutnost HV-a bude šira nego do sada", rekao je Plenković podsjetivši kako je povratak HV-a u Sinj, Vukovar, Varaždin, Ploče dobro primljen.