Učenici osnovnih škola sudjelovali u "Lovu na filantropsko blago Pule"

Učenici osnovnih škola sudjelovali u "Lovu na filantropsko blago Pule"

Helga Može (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Međunarodni je dan filantropije. Tim je povodom Zaklada za poticanje razvoja civilnog društva organizirala „Lov na filantropsko blago Pule" u kojem su sudjelovali učenici gradskih osnovnih škola. Pripremila Džana Banić.

"Lov na filantropsko blago Pule" učenicima približava povijest grada kroz priče o ljudima koji su pridonosili zajednici i dali osobni pečat Puli. Djeca tako spoznaju važnost dobročinstva za društvo u cjelini, ističe upraviteljica Zaklade za poticanje razvoja civilnog društva Helga Može.

Bogata povijest pulske filantropije seže još u antičko doba, kaže povjesničar Andrej Bader koji napravio odabir osoba za "Lov na filantropsko blago Pule":

Povijesne osobe na devet lokacija, od Foruma pa do Karoline, tumačili su članovi ansambla Teatra Naranča. 

Uz upoznavanje s pulskim dobročiniteljima kroz povijest, učenici su istodobno skupljali kartonske puzle od kojih su kasnije trebali složiti traženu rečenicu. Pobjednici iz osnovne škole Kaštanjer nagrađeni su ulaznicama za Nacionalni park Brijuni i adrenalinski park Glavani a upravo oni će odlučiti i kojoj će se udruzi donirati prikupljenih tisuća kuna.