Učenici Umjetničke škole Poreč osvojili nagrade na međunarodnom natjecanju

Učenici Umjetničke škole Poreč osvojili nagrade na međunarodnom natjecanju

Foto: Umjetnička škola Poreč/ustupljena fotografija

Međunarodno online natjecanje klasične gitare pod nazivom Guitar Salon Belgrade održano je 15. prosinca 2020. godine. Na natjecanju su sudjelovali učenici iz sedam država. Učenici Umjetničke škole Poreč sudjelovali su na natjecanju i osvojili vrijedne nagrade i diplome.

Kandidati su poslali snimke svog programa prema danim instrukcijama, a međunarodni ocjenjivački sud bio je u sastavu eminentnih pedagoga i glazbenika. Za učenike Umjetničke škole Poreč to je bilo novo iskustvo potpuno drugačije od dosadašnjih u kojima su uvijek svirali uživo dok su se sada trebali snimati i poslati snimku bez montaže i dodatnog uređivanja.

Učenici Umjetničke škole Poreč osvojili su sljedeće nagrade i diplome:


-  učenica trećeg razreda gitare Klara Gulić u II. kategoriji osvojila je drugu nagradu (kandidati rođ. 2008. i mlađi),

- učenica četvrtog razreda gitare Chiara Mačinić također u II. kategoriji osvojila je diplomu za sudjelovanje,

- učenik šestog razreda gitare Marin Štefanac u III. kategoriji osvojio je četvrtu nagradu (kandidati rođ. 2006. i mlađi).

Svi učenici su u klasi učitelja Hrvoja Hleba.


Nastup učenica Klare i Chiare u II. kategoriji možete pogledati i poslušati na sljedećoj poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=s3EsrkbOkUc.

Nastup učenika Marina u III. kategoriji možete pogledati i poslušati na sljedećoj poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=oqR7b0-6k-o.

 Učenici su višestruko nagrađivani najvišim nagradama na raznim državnim i međunarodnim natjecanjima te redovito nastupaju na koncertima i gostovanjima u gradu Poreču i šire.