Udarni turistički vikend - gužve i nesreće na istarskim prometnicama

Udarni turistički vikend - gužve i nesreće na istarskim prometnicama

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

U tijeku je još jedan ljetni vikend kada je zbog smjene turista pojačan promet. Promet je pojačan na istarskom ipsilonu pa je povremeno, na izlazu iz zemlje kolona vozila prema graničnim prijelazima Kaštelu i Plovaniji bila dugačka 7 i pol kilometara. Promet je pojačan i na ulazu u Istru.

Uz pojačan promet, ponovno se dogodila i teška nesreća na istarskom ipsilonu. Oko 8 sati sudarila su se tri automobila - jedna je osoba poginula, a dvije ozlijeđene prevezene su u riječku bolnicu na Sušaku.

Nesreća se dogodila kada je osobno vozilo beogradskih registarskih oznaka prešlo u suprotni trak i udarilo u teretno, na koje je naletio još jedan automobil. Cesta je od Lupoglava do Cerovlja zatvorena za sav promet.

S obzirom da je najveće povećanje prometa na graničnim prijelazima, tunelu Učka, istarskom ipsilonu te na svim većim prometnicama koje vode prema turističkim središtima na obali, Istarska policija osigurala je dovoljan broj službenika. Oni će pojačanim aktivnostima osigurati nesmetano odvijanje cestovnog prometa, a posebnu će pozornost posvetiti onima koji iskaču iz redovnog prometnog toka ili grubo krše prometne propise, priopćeno je iz Policijske uprave istarske.