Uljanik dobio novi Nadzorni odbor, slijedi smjena Uprave

Uljanik dobio novi Nadzorni odbor, slijedi smjena Uprave

Uljanik (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Drugi je tjedan štrajka Uljanikovih radnika za isplatu rujanske plaće i održivi plan opstanka brodogradnje. Trgovački sud potvrdio je još dva člana u Nadzorni odbor sa čime to tijelo može pokrenuti proces razrješenja sadašnje Uprave Uljanik Grupe te imenovanje nove.

Rješenjem Trgovačkog suda u Pazinu za članove Nadzornog odbora Uljanika imenovani su Samir Hadžić i Ranko Svećarovski. Radnici su napokon dočekali novi Nadzorni odbor, koji sada čine Samir Hadžić iz Stožera za obranu brodogradnje, Ranko Svečarovski te Nenad Kapuralin, imenovan na skupštini društva 16. listopada.

Nadzorni odbor sada će pokrenuti razrješenje postojeće Uprave Grupe. Treba napokon krenuti, imenovati novo vodstvo i stvorili uvjete za funkcioniranje Uljanika, rekao je prije samog imenovanja u Nadzorni odbor Samir Hadžić. Radnici od nove uprave puno očekuju.

Slijede razgovor s potencijalnim članovima buduće Uprave koja bi se već sutra mogla oformiti. 

Nažalost, nikakvih pomaka nema po pitanju isplate plaće za rujan. U Štrajkaškom odboru smatraju kako je mala vjerojatnost da bi se dio plaće mogao isplatiti u srijedu, no hoće li i tko će je uplatiti, još se ne zna.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Uljanik dobio novi Nadzorni odbor, slijedi smjena Uprave