Uljanik produžio rok za dubinsku analizu do 16. ovog mjeseca

Uljanik produžio rok za dubinsku analizu do 16. ovog mjeseca

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Uljanik je produžio postupak za provođenje dubinske analize za potencijalne investitore u procesu dokapitalizacije do 16. ožujka, izvijestila je uprava brodogradilišta. Produljenje spornog roka zatražio je dio potencijalnih investitora.

Uljanik Grupa zaprimila je dva pisma namjere potencijalnih strateških partnera: Kermas energije Danka Končara te napuljske Palumbo Grupe za sudjelovanje u restrukturiranju i diverszifikaciji brodogradilišta. Podsjetimo, sredinom siječnja dioničari Uljanika odlučili su o dokapitalizaciji, odnosno povećanju temeljnog kapitala od 180 do najviše 302 milijuna kuna.

Vlada je Uljanik Grupi odobrila državno jamstvo za kreditno zaduženje u visini traženih 96 milijuna eura, uvjetovavši da Uljanik i Uljanik Brodogradilište provedu povećanje temeljnog kapitala, ulaskom strateškog partnera u Uljanik d.d. te pripreme i pokrenu postupak restrukturiranja zasnovanog na planu restrukturiranja Uljanik Brodogradilišta d.d. u suradnji sa strateškim partnerom, priopćeno je iz pulskog brodogradilišta.