Uljanik - štrajk je stavljen u 15-dnevno mirovanje

Uljanik - štrajk je stavljen u 15-dnevno mirovanje Uljanik - štrajk je stavljen u 15-dnevno mirovanje

foto: Marko Percan

Nakon gotovo mjesec dana, u Uljaniku je štrajk stavljen u 15-dnevno mirovanje. Štrajkaški odbor smatra da bi daljnji nerad brodogradilištu nanio nenadoknadivu štetu. Stoga je na današnjem sastanku između Uprave, sindikata i radnika odlučeno da se od sutra započinje s radom.

Stavljanjem štrajka u mirovanje, radnici žele Upravi pružiti podršku u nalaženju rješenja za spas pulskog brodogradilišta. Prema procjenama, svaki dan štrajka za Uljanik predstavlja novih dva milijuna kuna gubtka. Osim toga, brodogradilište dnevno napusti i do 50 radnika. Odluku o stavljanju štrajka u mirovanje stoga su zajednički donijeli sindikalisti, Uprava i radnici. 

Spas Uljanika prioritet su svima. Predsjednik štrajkačkog odbora Boris Cerovac kaže da je to poruka koju radnici prekidom štrajka žele poslati. 

Ipak, s obzirom na svakodnevne odlaske radnika, nova uljanikova uprava imat će problema s organizacijom rada. 

Plan restrukturiranja još se dorađuje. Prema riječima predsjednika Uprave Uljanika Emila Bulića, naredni tjedni ključni su da se plan dovrši i što žurnije pošalje u Bruxelles. Njegova osnova prvenstveno bi trebala biti brodogradnja na održivim tržišnim osnovama.