Uljanikovci blokirali proizvodnju, Vlada ističe štrajka nije trebalo biti

Uljanikovci blokirali proizvodnju, Vlada ističe štrajka nije trebalo biti

Uljanik (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Uljanikovi radnici u Puli krenuli su u opći štrajk jer kako kažu to je jedino što im preostaje. Poslijepodne bi se potencijalni strateški partner Danko Končar trebao sastati s Upravom i predstavnicima radnika te iznijeti eventualnu namjeru i način ulaska u Uljanik.

Nakon dva tjedna obustave štrajka, radnici Uljanika u Puli ponovno štrajkaju. Bila je ovo najteža odluka, rekao je predsjednik Štrajkaškog odbora Boris Cerovac.

Obustavljen je i rad kooperanata na polarnom kruzeru što se gradi za australskog naručitelja. Dio njih krenulo je s radom jer vlasnik to od njih traži, no dio je nakon reagiranja Štrajkaškog odbora ipak prekinulo rad, kaže Boris Cerovac koji upozorava kako radnici nemaju što jesti, zbog ovrha nemaju ni krov nad glavom. Poziva Vladu da učini sve što je potrebno jer vremena nema.

S druge strane iz Vlade poruka - štrajka nije trebalo biti jer se tako problem neće riješiti. Ministar gospodarstva Darko Horvat ističe kako nije u redu kriviti Vladu koja se cijelo vrijeme bori za opstanak Uljanika.

Poslijepodne bi se trebalo znati hoće li, kada i kako potencijalni strateški partner Danko Končar ući u posao i pomoći Uljaniku. Sastanak Končara s Upravom i predstavnicima radnika trebao bi donijeti konkretnije informacije.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Uljanikovci blokirali proizvodnju, Vlada ističe štrajka nije trebalo biti