Uljanikovcima krenule razlike u plaćama; četiri zainteresirana partnera

Uljanikovcima krenule razlike u plaćama; četiri zainteresirana partnera

Uljanik (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Dijelu Uljanikovih radnika na račune je sjeo ostatak plaća za rujan, listopad i studeni. Šok je izazvala činjenica što su među dvadesetak radnika kojima su isplaćene razlike u plaći navodno članovi bivše Uprave Uljanika na čelu s Giannijem Rossandom.

Na račun tvrtke uplaćeno oko pet milijuna kuna. Punu plaću u zadnjih mjesec dana dobilo je tisuću radnika, a prije par dana i dvadesetak zaposlenika Uljanika d.d. Navodno su tu i bivši predsjednik Uprave Gianni Rossanda te njegovi bliski suradnici. Ali i trenutačni predsjednik uprave Emil Bulić. No, nemoguće je protumačiti logiku prema kojoj je poslovna banka uplaćivala novac, ističe Bulić.

S time se slaže i ministar gospodarstva Darko Horvat koji je rekao kako je iznenađen uplatom. Bilo bi normalno da je poslovna banka takvu isplatu najavila pa bi novci bili pokorišteni na drugačiji način, dodaje Horvat.

Istovremeno, zbog interesa strateških partnera rok za dubinsku analizu u Uljaniku produljen je do 24. siječnja. Trenutačno tri potencijalna partnera dubinski analiziraju Uljanik, idućega tjedna očekujemo još jednog, dodaje ministar Horvat.

Uredu s podacima, takozvanom data roomu, moguće je pristupiti radnim danom od 8 do 18 te u subotu od 9 do 13 sati, a rok za dostavu ponuda za strateško partnerstvo je 25. siječnja u 20 sati.

Opširnije poslušajte u nastavku.

21. siječnja, POMORSKA VEČER - ULJANIK DANAS

17. siječnja: Uljanikovcima krenule razlike u plaćama; četiri zainteresirana partnera