Uljanikovcima plaće do kraja tjedna - završen prosvjed u Zagrebu

Uljanikovcima plaće do kraja tjedna - završen prosvjed u Zagrebu

Patrik Macek/PIXSELL

Oko tisuću radnika pulskog Uljanika i riječkoga Trećeg Maja prosvjedovalo je na Markovu trgu u Zagrebu, a njihovi predstavnici sastali su se s premijerom i resornim ministrima. Sindikalac Đino Šverko je izjavio da nakon isplate plaće za srpanj, štrajk prestaje.

Oko tisuću radnika pulskog Uljanika i riječkoga Trećeg Maja prosvjedovalo je na Markovu trgu u Zagrebu, a njihovi predstavnici sastali su se s premijerom i resornim ministrima. Nakon sastanka u Vladi predstavnici Štrajkaškog odbora Uljanika i 3. maja izjavili su kako su djelomice zadovoljni jer bi do kraja tjedna mogle biti osigurane dvije plaće. Jedna bi bila osigurana, a druga isplaćena, razgovara se s više banaka, izjavio je nakon sastanka u Vladi sindikalac Đino Šverko. Dodao je da nakon isplate plaće za srpanj, štrajk prestaje. 


Tijekom dana imat ću sve relevantne podatke i uvjete koje komercijalne banke žele dati sredstva za isplatu dviju plaća Uljanik grupi, istaknuo je ministar gospodarstva Darko Horvat. Istaknuo je da su svi sudionici sastanka izrazili kako žele brodogradnju i u Puli i Rijeci, ali s drukčijim održivim modalitetom tako da i jedno i drugo brodogradilište u dogledno vrijeme postane profitabilno. 
U ovom se trenutku intenzivno radi na osigranju dviju plaća, nadam se da ćemo do kraja tjedna imati jamstvo barem za jednu, rečeno je nakon sastanka.