Uljanikovcima počele sjedati plaće na račune

Uljanikovcima počele sjedati plaće na račune Uljanikovcima počele sjedati plaće na račune
Deni Širol, član Stožera za obranu Uljanika (foto: Tatjana Kaštelan/HRT) Deni Širol, član Stožera za obranu Uljanika (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Uljanik (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Konačno je na račune Uljanikovih radnika počela pristizati plaća za rujan! No ne svima, naime, uplatom nekih vjerovnika plaću je zasad dobilo tridesetak radnika. Štrajk na radnim mjestima traje do pune isplate plaća.

Određeni vjerovnici Uljaniku su uplatili novac, pa su automatizmom radnicima koji su prvi uneseni u evidenciju Fine bruto plaće za rujan počele pristizati na račune, kaže član Stožera za obranu Uljanika Deni Širol.

Otprilike je riječ o dvadesetak, tridesetak radnika, no još se ne zna koji su vjerovnici uplatili novac.

Racnici čekaju minimalac od 2.700 kuna koji bi prema nekim navodima trebao biti uplaćeno od ponedjeljka, a potom bi kroz idući tjedan radnici trebali dobiti ukupni iznos bruto plaće.

Nastavlja se danonoćni rad na novom planu restrukturiranja te u utorak ili srijedu njegova prezentacija u Ministarstvu gospodarstva.

Nakon analize Ministarstva gospodarstva i financija i njihova odobrenja plan se prema dogovoru odmah šalje u Bruxelles. A kada Europska komisija odobri plan i krene njegova realizacija, što će konačno značiti opstanak brodogradnje, osiguran posao i budućnost Uljanikovaca u Puli i Rijeci.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Uljanikovcima počele sjedati plaće na račune