Uljaniku ponovno blokiran račun

Uljaniku ponovno blokiran račun

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Iz Uljanika su izvijestili da im je blokiran račun te da su u tijeku pregovori o njegovu deblokiranju. Kako doznajemo, sastali su se i potencijalni strateški partnera za Uljanik Danko Končar i predstavnicima sva tri sindikata pulskog škvera te Stožera za obranu Uljanika.

Pulskom Uljaniku račun je bio blokiran i krajem kolovoza i u rujnu kada je slijedila deblokada za isplatu plaća radnicima. A problemi u riječkom i pulskom brodogradilištu sve su veći. U Rijeku je stigao ministar gospodarstva Darko Horvat koji se sastao s predsjednikom Uprave Uljanika, te članovima Sindikalnog odbora za spas 3. maja kako bi ih upoznao s aktualnim stanjem izrade novog Programa restrukturiranja.

Jučer je podsjetimo otkazana gradnja još jednog broda, a predstavnik radnika u Nadzornom odboru Juraj Šoljić pismom je upozorio Horvata kako Uprava Uljanika nije niti pokušala postići dogovor s kanadskim naručiteljem. Od Vlade zato traže da u Trećem maju hitno postavi kriznu upravu.

A prema nekim neslužbenim najavama, sutra bi se predstavnici Stožera za obranu brodogradnje Uljanika trebali sastati u Zagrebu s ministrom gospodarstva Darkom Horvatom.