Umag - novi stanovi za siromašne obiteljima

Umag - novi stanovi za siromašne obiteljima

Dusko Marusic/PIXSELL

Još dvije siromašnije obitelji stambeno su zbrinute u gradskim stanovima u Umagu. U nove stanove uselile su jedna četveročlana i jedna tročlana obitelj. Tako ukupno 20 siromašnijih obitelji u Umagu živi u gradskim stanovima.

 


Oko deset milijuna kuna uložio je grad Umag proteklih godina u obnovu ili kupnju stanova za potrebe zbrinjavanja dvadesetak obitelji svojih siromašnijih sugrađana. Stanovi se nalaze u Školskoj ulici u središtu Umaga. "Dosad smo dodjeljivali stanove u različitim naseljima izvan užeg središta. Međutim, shvatili smo kako to obiteljima slabijeg socijalnog statusa koje, primjerice, nemaju automobil, predstavlja dodatni trošak i problem. Zato smo odlučili kupovati ili za njih urediti, stanove bliže centru" kazao je resorni gradski pročelnik Slaviša Šmalc.
Stanovi su dodijeljeni temeljem liste prvenstva, odnosno natječaja iz 2013. godine a početkom ove godine raspisan je novi natječaj te je napravljena nova lista prvenstva za dobivanjegradskog stana u Umagu. Pročelnik Šmalc kaže kako su sredstva strogo namjenska te da se temeljem nova od otkupa nekadašnjih društvenih stanova u proračunu Grada na godinu prikupi dovoljno tek za uređenje ili kupnju najviše dva socijalna stana.
Ako Zakon o proračunu otvori mogućnost korištenja i drugih proračunskih sredstava za rješavanje stambenih pitanja socijalno ugroženih građana, Grad će zasigurno brže rješavati pitanje njihova smještaja, najavio je umaški pročelnik za društvene djelatnosti Slaviša Šmalc.