Uprava Uljanika u Ministarstvu gospodarstva iznijela pristigle ponude

Uprava Uljanika u Ministarstvu gospodarstva iznijela pristigle ponude

Uljanik (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Uprava Uljanik grupe u Zagrebu je ministru gospodarstva Darku Horvatu iznijela pristigle ponude za strateško partnerstvo s Uljanikom. Na pitanje koliko je ponuda pristiglo predsjednik Uprave Emil Bulić odgovorio je da će više informacija reći nakon razgovora s ponuđačima, koji su u tijeku.

Predsjednik Uprave Uljanika Emil Bulić istaknuo je da su prioriteti drživost brodogradnje te osiguranje likvidnosti. Ministar gospodarstva Darko Horvat rekao je da će se danas i sutra održati razgovori s ponuditeljima.

Predstavnici Uljanikovih sindikata razočarani su jer se ni nakon sastanka Uprave i Ministarstva ne znaju detalji oko broja ponuda i uvjeta potencijalnih ulagača. Boris Cerovac iz Jadranskog sindikata u Uljaniku ističe da je za sindikate prioritetno zadržati postojeća radna mjesta i djelatnost brodogradnje. Od sutrašnjeg, pak, sastanka sindikata s predstavnicima ministarstva i Uprave u Zagrebu sindikati puno očekuju.

Postupku dubinske analize Uljanikova poslovanja pristupilo je šest zainteresiranih ulagača.

Jutros su otkazane gradnje dvaju brodova u Uljaniku – jaružara za nizozemsku Jan De Nul grupu te broda za prijevoz kamiona, automobila i kontejnera za luksemburšku CLdN grupu. Informaciju je prenijela Zagrebačka burza.

U nastavku poslušajte izjave predsjednika Uprave Uljanik grupe Emila Bulića, ministra gospodarstva Darka Horvata te Borisa Cerovca iz Jadranskog sindikata u Uljaniku.

Emil Bulić, predsjednik Uprave Uljanika

Darko Horvat, ministar gospodarstva

Boris Cerovac, Jadranski sindikat u Uljaniku