Valamarovi kampovi prvi u zemlji dobili europski ekološki certifikat

Valamarovi kampovi prvi u zemlji dobili europski ekološki certifikat

Ulaganja u turizam daje rezultate (foto: Jurica Galoic/PIXSELL)

Šest Valamarovih kampova dobilo je europski ekološki certifikat Ecolabel. Riječ je o oznaci ekološke izvrsnosti koja gostima šalje poruku da usluga smještaja koju koriste poštuje prirodni okoliš. Takva i slična ulaganja jamstvo su pozitivnog poslovanja.

Premda tek nedavno otvoren, kamp najvećeg hrvatskog hotelijera u Funtani nedaleko od Vrsara, dokaz je da se, zahvaljujući ulaganjima u kvalitetu, možgu nadmašiti tržišni trendovi. U njemu ljetuje gotovo 3 tisuće turista iz svih krajeva svijeta.

Gotovo 300 milijuna kuna ulaganja u bogati sadržaj kampa i dosezanje 5 zvjezdica pokazalo se punim pogotkom. Direktor kampa Karlo Grbac kaže kako su svi kapaciteti popunjeni, traži se i mjesto više. Vjetar u leđa dat će im i dobiveni ekološki certifkat Ecolabel.

Valamarovi su kampovi prvi u zemlji dobili europski ekološki certifikat. Europska ekološka oznaka turistima jamči da borave u smještaju gdje se poštuje prirodni okoliš i štedi energija, istaknuo je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

Ovakva i slična ulaganja jamstvo su pozitivnog poslovanja pa istarski kampovi s četiri i pet zvjezdica ne strahuju od turističkih minusa. A upravo i zbog ekološke oznake sve više turista odabire odredište za svoj odmor.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Valamarovi kampovi prvi u zemlji dobili europski ekološki certifikat