Večeras počinje drugi dio sezone Istarskog narodnog kazališta

Večeras počinje drugi dio sezone Istarskog narodnog kazališta

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Nagrađivanom predstavom Realisti, večeras počinje drugi dio sezone Istarskog narodnog kazališta. Siječanj će u Istarskom narodnom kazalištu biti u znaku repriza, koncerata i proba za novu produkciju - Toscu.

Predstava Realisti u produkciji Slovenskog narodnog gledališća Nova Gorica nagrađena je na nekoliko slovenskih festivala a u Hrvatskoj je prošle godine ovjenčana nagradom za najbolju predstavu u cjelini na 43. Danima satire Fadila Hadžića u Zagrebu. Autor je Jure Karas a redateljica Tijana Zinajić. Predstava progovara o svakodnevici većine, objašnjava ravnateljica INK Gordana Jeromela Kaić.

Večerašnja je izvedba na velikoj sceni i počinje u 20 sati. A do kraja mjeseca INK će reprizirati neke od svojih uspješnica, ugostiti još nekoliko predstava i koncerata.


Daleko od očiju publike počele su probe za novu produkciju INK - dramu Tosca Victoriena Sardoua, po čijem je predlošku napisan i istoimeni operni klasik. Redatelj je Damir Zlatar Frey a premijera se očekuje krajem veljače ili početkom ožujka.