Viber zajednica Grada Pule okuplja više od 1.300 članova

Viber zajednica Grada Pule okuplja više od 1.300 članova

Foto: kolaž/Grad Pula/ustupljena fotografija

Službena Viber zajednica Grada Pule, putem koje osim najnovijih informacija vezanih za koronavirus, građani mogu dobiti odgovore na brojna pitanja vezana za rad gradske Uprave te trgovačkih društava i ustanova, svakim je danom sve veća te je ovih dana premašila brojku od 1.300 članova.

Svim članovima Viber zajednice Grad Pula omogućuje i pristup posebno dizajniranim stickerima s motivima Pule koji su nedavno nadopunjeni i s nekoliko novih, posvećenih skorom obilježavanju dana Grada.

Pored informacija dostupnih kroz komunikaciju s Gradom, članovi Viber zajednice informacije dijele i u međusobnoj interakciji. Iako primarno zamišljen kao platforma za informiranje i dvosmjernu komunikaciju između Grada i njegovih građana, Viber zajednica Grada Pule postala je i mjesto gdje se dijele i fotografije gradskih znamenitosti te gradske svakodnevnice i drugih zanimljivosti, poput snijega koji je ove godine zabijelio Pulu.

Početkom godine unutar Viber zajednice predstavljen je i Herman, službeni virtualni asistent Grada Pule koji na jednostavan i pregledan način donosi korisne servisne informacije kojima građani mogu pristupati tijekom 24 sata pa se o stvarima koje ih zanimaju informiraju u trenutku kad im je potrebno. Osim što odgovara na upite građana, Herman nudi i mogućnost prijave komunalne nepravilnosti na koju potom reagira nadležna služba gradskog komunalnog društva. Ime virtualnog asistenta građani su birali putem ankete, pri čemu je najviše simpatija prikupio upravo ime Herman, prema velikom pulskom inovatoru i pioniru astronautike Hermanu Potočniku.