Više od 100 milijuna kuna ulaže se ove godine u istarske kampove

Više od 100 milijuna kuna ulaže se ove godine u istarske kampove

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Dok su rezervacije za hotelski i privatni smještaj na stranim turističkim tržištima i dalje usporene, buking za naše kampove i ove je godine u porastu. Razlog tomu je stalno podizanje njihove kvalitete. U kampove u Istri ove se godine ulažu stotine milijuna kuna.

Kamp Istra u Funtani sada je pravo gradilište! Na 38 hektara površine 200-tinjak domaćih građevinara intenzivno rade na njegovom uređenju. Kamp će biti namijenjen takozvanim tekstilnim turistima, a ne kao dosad - naturistima, kaže direktor kampa Karlo Grebac

Današnji gosti traže mnoge sadržaje, a istarski kampovi prate te trendove. Zato su i rezervacije za njih, prema podacima njemačkog ADAC-a, ponovno u porastu, smatra turistički stručnjak iz udruge Top kamping Jerko Sladoljev: "ADAC ima svake godine specijalnu listu za investicije pri kojoj daje promjene koje njihovi potrošači, a njih je 16 milijuna, daju u pismenom obliku, mislim da je to jedna od najvećih vrijednosti našeg kamping turizma, što oni to vrlo redovito prate", rekao je Sladoljev.

Kamp Istra, koji će moći primiti 3 tisuće gostiju, bit će zasad jedini veliki kamp u Istri s 5 zvjezdica. Direktor Karlo Grebac kaže kako su za nadolazeće ljeto već rezervirane sve parcele, glamping šatori i mobilne kućice bez obzira na nemalu dnevnu cijenu najma. "Imamo mobilne kućice premijum kvalitete s vlastitim bazenom i njihova cijena u visokoj sezoni je između 600 i 700 eura. I sve je puno", pojasnio je Grebac.

Kamp se otvara u lipnju. Ugostit će najviše Nijemaca i Austrijanaca, ali i Nizozemaca i Skandinavaca koji su poznati po svojim zahtjevima za bazenskim kompleksima i raznovrsnom animacijom za djecu.