XXVIII. Susret čakavskih pjesnika Verši na šterni

XXVIII. Susret čakavskih pjesnika Verši na šterni

Foto: snimka zaslona/pozivnica

Gradska knjižnica Poreč poziva na XXVIII. Susret čakavskih pjesnika "Verši na šterni" i promociju istoimene zbirke pjesama koji će se održati u subotu, 12. lipnja u 19 sati u Vižinadi na Battistellinoj šterni.

Ove je godine svojih 227 novih i neobjavljenih pjesmama prijavilo 84 autora. Odabir za tiskanje u zbirci pjesama XXVIII. Verši na šterni učinila je ovogodišnja izbornica, dr. sc. Lina Pliško te je izabrala njih 50, čiji su radovi uvršteni u ovogodišnju zbirku.

Organizator manifestacije i izdavač zbirke je Gradska knjižnica Poreč, u čijoj je nakladi tiskano 600 primjeraka Verši. Ovogodišnje likovno rješenje potpisuje prof. Andi Pekica, a grafičko rješenje i oblikovanje povjereno je Enriki Vežnaver Vidović iz studija “Na broju 8“. 

U 19 sati oko Battistelline šterne okupit će se pjesnici koji će kazivati svoje stihove, a izbornica, prof. Lina Pliško, predstavit će zbirku te će tako pjesnička manifestacija nastaviti svoju višedesetljetnu tradiciju. 

Pjesničku večer svojom će stihovima i glazbom obogatiti istarska kantautorica i akademska glumica Elis Lovrić. 

Domaćin i suorganizator susreta je Općina Vižinada, a pokrovitelji manifestacije su Grad Poreč, Istarska županija - Upravni odjel za kulturu i zavičajnost te Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

 

Razgovor o "Versima na šterni" s knjižničarkom Zoranom Geržinić iz Gradske knjižnice Poreč