Zaštitna radionica Tekop Nove dobila nove prostore

Zaštitna radionica Tekop Nove dobila nove prostore

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

U Puli su otvoreni novi prostori Zaštitne radionice Tekop Nove Ustanove za zapošljavanje osoba s invaliditetom. Novi objekt nalazi se na Trgu 1. istarske brigade i vrijedan je više od 3 milijuna kuna. Od 29 zaposlenih u Tekop Novi je 17 osoba s invaliditetom, a tvrtka traži i nove radnike.

Radnici Tekop Nove napokon rade u novim prostorima. I danas su vrijedno šivali na svojim radnim mjestima. Janja Levak i Murat Mašinović kažu kako su zadovoljni novim prostorijama, godinama su plaćali najam, a sad su konačno u svojim prostorima.

Za nove prostore Tekop Nova dobila je 3 milijuna kuna subvencije od Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Poslovni prostor od gotovo 600 četvornih metara ustupio im je Grad Pula, a oslobodio ih je i komunalnih doprinosa. Dovoljno je to za kvalitetan nastavak rada jedine ustanove ovakve vrste u Puli, kaže ravnateljica Tekop Nove Mihaela Zubić. Ističe kako uglavnom proizvode radnu i zaštitnu odjeću, ali i odjeću za hotelske djelatnike i kozmetičare. 

Tekop Novu osnovali su 2003. godine Istarska županija, Grad Pula i Savez samostalnih sindikata Hrvatske i otad njezini zaposlenici proizvode raznu odjeću. Izgradnja novih prostora Zaštitne radionice Tekop Nove počela je u travnju ove godine, a završena je krajem prošlog mjeseca od kada se u njima odvija proizvodnja.