Završena čitalačka akcija 25. Sa(n)jam knjige u Istri "Dajte mi libar"

Završena čitalačka akcija 25. Sa(n)jam knjige u Istri "Dajte mi libar" Završena čitalačka akcija 25. Sa(n)jam knjige u Istri "Dajte mi libar"

foto: Sajam Knjige

Uoči ovogodišnjeg 25.Sa(n)jam knjige u Istri pod sloganom “Gradovi u tijeku” i tematskom odrednicom “Grad” tijekom listopada je provedena čitateljska akcija "Dajte mi libar" kojom su Sajam i hrvatski izdavači darovali tisuću knjiga istarskim mjestima.

U suradnji s nekolicinom hrvatskih izdavača, među kojima su Fraktura, Jesenski i Turk, Meandar Media, Planetopija, Sandorf, V.B.Z, Ocean More i ROS dizajn studio Sajam je proteklih mjesec dana putovao Istrom u nekad popularnom Renaultu 4 oblijepljenim stihovima poput "Dajte mi libar da ujden od svita" i posebno osmišljene “kašete” prepune
knjiga donosio u lokalne prostore, istarske oštarije, prizivajući tako i već pomalo izgubljenu naviku okupljanja, druženja i razgovora u oštarijama. Putem ove akcije, “kašete” s knjigama dostavljene su u više od pedeset istarskih gradova i mjesta i nalaze se u različitim kafićima, oštarijama i konobama gdje se mogu besplatno posuditi i čitati.
 
Akcija “Dajte mi libar” nazvana je prema istoimenoj himni Sajma koju je napisao i skladao kantautor Livio Morosin, a njezini upečatljivi stihovi na simboličan način diljem Istre pozivaju na čitanje. Više od tisuću različitih naslova proputovalo je Istrom tijekom listopada, a završnicu putovanja Istrom organizatori su zaokružili protekle subote u buffetu Bunkeru Pazinu.
 
Kako je izgledala sveukupna kampanja akcije provjerite na YouTube video linku u nastavku: