Zbog malo autobusnih linija pulski školarci moraju poslijepodne "on line"

Zbog malo autobusnih linija pulski školarci moraju poslijepodne "on line"

foto: Duško Marušić/PIXSELL

Zbog nemogućnosti prijevoza učenika nakon završetka poslijepodnevne smjene, neke pulske škole prešle su na model u kojem kombiniraju jutarnju i on line nastavu. Prijevoznici, naime, ne mogu povećati broj linija jer zbog pandemije imaju značajne financijske gubitke.

Hana Tabaković i David Pamić, učenici su 3. razreda pulske Gimnazije. Oboje su putnici, Hani iz Loborike treba dvadestak minuta, a Davidu iz Barbarige oko 40 minuta. Pozdravljaju odluku škole o ukidanju poslijepodnevne smjene.

Pandemija je ostavila traga na prijevoznicima. Smanjio se broj putnika pa su i prihodi manji. U Pulaprometu od prošlogodišnjih 13 tisuća, broj putnika u dnevnom prometu pao je na 9 tisuća. Kako bi se našao optimalan model, dogovori s ravnateljima, ali i gradovima te općinama traju već mjesec dana, pojašnjava direktor Pulaprometa Igor Škatar.

Zadnju riječ ipak će imati gradovi i općine, koji jedini mogu financijski poduprijeti povećanje broja linija. Do tada će škole pojedinačno morati pronaći svoje modele nastave kako bi svi učenici bili ravnopravni.