Zračna luka Pula spremna za turističku sezonu

Zračna luka Pula spremna za turističku sezonu

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Zračna luka Pula prihvaćat će noćne letove za vrijeme trajanja radova u Zračnoj luci Zagreb. Uz to spremna je i za prihvat većeg broja zrakoplova koja stižu već u predsezoni. Prvi predsezonski letovi krenuli su prije nekoliko dana, a uskoro će se njihov broj znatno povećati.

Budući da će, prema naputku Ministarstva prometa, riječka Zračna luka raditi 24 sata, direktor pulske Zračne luke Svemir Radmilo ne očekuje veći broj preusmjeravanja zrakoplova iz Zagreba.

U Zračnoj luci Pula, inače, ove godine očekuju ponovni rast broja putnika i to za čak 100 tisuća. Tako bi prvi put u novijoj povijesti Zračna luka mogla dostići ili i prestići rekordan broj putnika iz 1987-me. Ove godine pojavljuju se i nove kompanije, kaže Svemir Radmilo.

Na prošlogodišnjih 55 aviolinija uvodi se još 14. Samo Easy Jat naprimjer uvodi 5 novih. Milano-Pula samo je jedna od njih. S druge strane Pula će putem 3 kompanije, s Berlinom biti povezana svakodnevno. Jednako tako primjerice i s Kopenhagenom. Neke kompanije povećavaju broj rotacija, pa će zrakoplovi iz Roterdama ljeti umjesto 3 puta, stizati 5 puta na tjedan, pojašnjava Svemir Radmilo.

A povezanost Pule s Londonom, Frankfurtom, ali i Helsinkijem već je lani pridonijela porastu broja turista s dalekih tržišta, koji u Europi presjedaju upravo u tim glavnim čvorištima. Ne čudi što su i zrakoplovi Lufthanse iz Frankfurta za Pulu već sada, u predsezoni, popunjeni 95 posto.